Het systeem vormt één geheel met het interieur van de auto
Hoewel de i3 een extreem futuristische auto is, word je direct gegroet met het bekende iDrive systeem dat in alle moderne BMW’s te vinden is. De knoppen voelen en doen precies hetzelfde, dus als BMW-rijder voel je je gelijk huis.
Het gebruik van de interface voelt erg soepel aan. Hij stottert niet en je hoeft niet te wachten. Ook de hardware-bediening voelt luxe en solide aan: klikjes met het klikwiel, buttons indrukken etc. Ook werkt de interface begrijpelijk. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk naar radiozenders en bepaalde frequenties opzoeken.
Navigeren in een elektrische auto
Er zijn een hoop overbodige stappen nodig om te navigeren: Er moet (in ieder geval de eerste keer) een land gekozen worden, terwijl er met deze elektrische auto waarschijnlijk vaak binnen één land gereden wordt. Als het adres compleet is ingevuld zijn er nog twee stappen nodig om te navigeren: 'Bestemming overnemen' en 'Routebegeleiding starten'.
De POI-navigatie werkt erg omslachtig. Er zijn onnodig veel lagen aanwezig, en onduidelijke/te algemene defaults gebruikt. In onze test is het de bestuurder niet gelukt om naar het hele bekende POI ‘Gare du Nord’ in Parijs te navigeren.Bij een elektrische auto komt er een stuk planning kijken bij een lange reis. Het zou fijn zijn als de auto hier een handje bij helpt. Bij onze route (Amsterdam —> Parijs), ongeveer vier keer het bereik van de auto, deed de auto dat niet. Het systeem behandelt de navigatieopdracht als een normale opdracht en geeft de gebruiker een aankomsttijd voor als je in een keer doorrijdt. Als gebruiker moet je dus zelf handmatig laadstations opzoeken, toevoegen en berekenen wanneer het volgende laadstation nodig is. Om de aankomsttijd te bepalen moet de gebruiker ook zelf gaan rekenen met laadtijden, omrijtijden naar laadstations etc.
DE REACTIES